Cum se coase un săculeț din in pentru pâine

Cum se coase un săculeț din in pentru pâine

Cadoul ECOlogic ideal

1

 

 

Săculețele textile ecologice pentru alimente devin din ce în ce mai populare

Ceea ce este o veste foarte pozitivă! Știm cu toții că săculețele textile ecologice sunt un substitut delicat și reutilizabil pentru sacoșe și ambalajele convenționale. Sunt reutilizabile, practice și durabile. Un asemenea săculeț, vom coase împreună. Veți vedea că realizarea efectivă a unui săculeț din material textil durează puțin timp, în timp ce utilizarea acestuia va dura mult timp ;)

Fi mai ECOlogic cu noi.

Vom coase un săculeț de mărimea unei pâini. Bineînțeles că vă puteți coase o pungă de orice mărime.

Am ales inul pentru realizare. Inul pe care-l găsești la noi este in natural cu certificat alimentar.  Este un material nobil care se adresează persoanelor interesate de un stil de viață sănătos.

De ce am ales inul pentru a coase săculeț pentru pâine?

Pentru că:

  • Inul este durabil și rezistent
    Datorită țesăturii puternice ale fibrelor, țesătura din in este rezistentă la întindere și la uzare. În plus, poate fi spălată la temperaturi ridicate fără grija, că fibrele se vor deteriora.

  • Inul  are grijă de sănătatea dvs.
    Inul este antialergic și antibacterian. Este ideal pentru persoanele care suferă de alergii.

  • Inul este ecologic
    Inul este un material natural, format din fibre vegetale

Timp de producție 20 de minute

Dificultate:potrivit pentru începători

 

Vom avea nevoie de:

 

1. Vom stabili dimensiunile pentru săculețul nostru ecologic. Am decis că săculețul nostru va fi un săculeț pentru pâine, așa că am ales dimensiuni care să ne permită să punem în el, o pâine mai mare. Baza are dimensiunile 36 cm x 50 cm. Am adăugat fâșia rezultată la 1 cm pe laturi și la 4 cm pe marginea superioară a bazei. Cei 4 cm de pe marginea superioară vor fi folosiți pentru a crea un tunel în care vom introduce șnurul pentru a micșora săculețul. Tăietura pentru săculeț va fi formată dintr-o singură bucată.

3

4

 

2. Se conturează și se decupează un săculeț din material de in.

5

 

3. Putem "marca" săculețul. Marcăm săculețul cu o etichetă, astfel încât să știm la ce se folosește. O putem marca cu o broderie sau imprimeu.

6

 

4. Indicați orificiul în care se va introduce șnurul și curbura din partea de sus a săculețului.

7



5. Coaseți marginile laterale cu o cusătură overlock sau în zigzag. Facem acest lucru pentru ca marginile să nu se destrame în viitor. Vom folosi săculețul mult timp și des :)

8



6. Îndoiți săculețul în jumătate și coaseți marginea laterală împreună. Coaseți cu o cusătură dreaptă. Când coaseți, lăsați un orificiu pentru tunel în care veți introduce șnurul pentru strângere.

9
9

 

7. Călcați cusăturile și coaseți orificiul lăsat pe față.

10

11

 

8. În primul rând, coaseți partea superioară (orificiul) săculețului cu o cusătură overlock, zigzag pe toată lungimea.

12

 

9. Surfilați partea de sus, unde va fi tunelul, cu 4 cm. Călcați și coaseți. Coaseți pe partea inferioară. Va fi mai ușor de cusut și vom fi siguri că vom coase suprafața. 13

14

15

 

10. Cu o cusătură dreaptă și apoi cu o cusătură overlock (cusătură în zigzag), coaseți marginea inferioară a săculețului. Tăiați colțurile pentru a le putea întoarce mai bine.

16

17

18

 

11. Cu ajutorul unui clips de fixare, introduceți șnurul în tunel. Faceți un nod la șnur la capete pentru a nu se destrăma.

19

20

21

22

Iată cât de repede și ușor am reușit să facem geanta de lenjerie :)

23


24

Îți recomandăm să coaseți mai multe astfel de săculețe. Pot fi folosite pentru produse de patiserie, pentru fructe și legume. Acestea sunt un ajutor ideal,atunci când faceți cumpărături la magazinele ecologice fără ambalaje. Odată ce veți începe să folosiți săculețe textile, nu vă veți mai întoarce la cele din plastic.

Ele pot deveni, de asemenea, un cadou practic pentru prieteni, membri ai familiei, pentru toți cei cărora le place să gândească și să fie ECOlogic :)

 

Cum să cos săculeț din in pentu pâine

Cum să cos săculeț din in pentu pâine
Cum să fi mai ecologic? Vino să-ți coși un săculeț practic din in pentru pâine. Procesul de realizare a săculețului textil durează puțin timp, dar utilizarea acestuia va dura mult timp.