Cum să coaseți o fustă simplă din șifon plisat (silky) + tutorial video

Cum să coaseți o fustă simplă din șifon plisat (silky)
+ tutorial video
=

Șifon plisat

Vino să-ți coși cu noi o fustă plisată!

Plisul se bucură de mare popularitate și doar la noi vei găsi modele pe care nu le vei vedea nicăieri altundeva. Vom coase o fustă foarte simplă, care capătă originalitate și atemporalitate datorită plise-ului nostru. Poate fi purtat vara, primăvara și toamna. Șifonul nostru este un material ușor și aerisit, prin urmare este ideal mai ales pentru vară. Totuși, cu ciorapi potriviți, poate fi purtat și toamna 😉. Cu fiecare mișcare, se ondulează ușor și dansează cu corpul.

Am ales un material plisat cu imprimeu original, care ni se potrivește perioadei de toamnă, și l-am combinat cu bandă elastică în același design.

Timp de producție: în funcție de competență (până la 2 ore)
Dificultate: potrivit și pentru începători

Vom avea nevoie de:


Țesătură

Pentru această fustă, vom folosii șifonul nostru moale plisat, care este mat și plăcut la atingere. Este o țesătură ușoară care este perfectă pentru haine aerisite, precum ar fii rochiile și fustele. Plierea îi conferă eleganță și originalitate. Șifonul plisat este un alt produs unic în oferta noastră, la dezvoltarea căruia echipa Takoy a lucrat chiar câteva luni. Este vorba despre un șifon care este modificat special pentru a menține frumos forma plisată. Nu este nevoie să-l pliați sau să-l stratificați. Este frumos așa cum este. Puteți găsi șifonul plisat în diverse modele pe care le imprimăm în propria noastră producție. Îl putem combina frumos cu benzi elastice de design în același model.

Procedeul

1. Vom pregăti materialul. La achiziționarea materialului trebuie să ne gândim la faptul că este un material plisat, astfel trebuie să gândim din timp de cât material vom avea nevoie. Croiala în sine este jumătate din circumferința fustei x lățimea fustei. Noi avem o fustă cu lungimea de 75 cm, astfel ne ajunge jumatate din circumferința fustei. Noi am achiziționat 1,2 m.

(De exemplu: Când comandați țesătură plisată, rețineți faptul că 1 m de țesătură întinsă reprezintă 40 cm de material plisat - (în imaginea de mai jos este marcat cu a.),
ceea ce avem nevoie pentru circumferința taliei (sau șoldurilor). Astfel vom comanda de 2,5 ori mai mult material. Dacă avem circumferința șoldului este de 100 cm, avem nevoie de aproximativ 250 cm pentru o fustă lungă. Lățimea tull-ului nostru este de aproximativ 150 cm (care este lungimea fustei în acest caz) și dacă ne dorim o fustă mai mare de 77 cm, vom cumpăra doar 130 cm de material și din aceeași lățime putem tăia părțile din față și din spate. Pentru idei vedeți imaginea.

2. Vom realiza un șablon de tăiere. Dimensiunile acestuia vor fi de 75 cm (lungimea fustei) x 1/2 circumferința fustei. Așezăm șablonul de tăiere pe material și îl desenăm. Vom obține prima parte a fustei (partea din față sau spate).

3. Așezăm șablonul de tăiere pe material, sub prima parte conturată. Vom obține astfel a doua parte a fustei. La poziționare, trebuie să ne gândit ca pliseul să meargă întotdeauna corect.

4. Vom decupa părțile și vom obține astfel partea din față și din spate a fustei.

Nu uitați de direcția modelului, astfel încât modelul să nu se întoarcă și apoi să meargă pe partea din față a fustei în sens opus față de partea din spate.

5. Vom conecta partea din față și din spate a fustei. Vom fixa ambele părți ale fustei la șolduri. Punem părțile tăiate față în față și le prindem cu bolduri în lateral.

Când fixați părțile laterale, gândiți-vă la continuitatea pliurilor. Lasați pliurile din șolduri, să aibă continuitate acolo unde partea din față și din spate se unesc.

6. Vom coase părțile prinse ale fustei într-o cusătură dreaptă.

7. Vom curăța fila de cusătură de la cusătura anterioară cu o cusătură overlock sau o cusătură în zig-zag.

8. Acum ne vom juca puțin cu partea superioară a fustei. Vom prinde cu bolduri pliurile. Este o parte puțin cam plictisitoare a procedeului nostru de lucru, dar este necesar dacă dorim să avem pliuri bine conectate la banda elastică de pe talie. Vom prinde pliurile astfel încât să nu se „deschidă”, astfel vom prinde fiecare pliu separat.

9. Coasem pliurile prinse cu o cusătură dreaptă de aprox. 1 cm de la marginea de sus. După cusătură, vom fi siguri că se vor potrivi frumos și că pliurile nu se vor mișca în diferite părți atunci când le vom coase cu banda elastică.

10. Vom curăța marginile superioare și inferioare ale fustei cu o cusătură overlock sau zig-zag.

11. Vom tăia banda elastică. Determinăm lungimea în funcție de circumferința taliei noastre, de elasticitatea elasticului și de poziția în care dorim să purtăm fusta (talie înaltă/joasă). Măsurăm etanșeitatea direct pe talie noastră.

12. Curățăm marginile benzii elastice cu o cusătură overlock sau zig-zag.

13. Așezăm banda elastică față în față și coasem marginile cu o cusătură dreaptă la aproximativ 1 cm de marginea curățată.

14. Vom desface cusătura și vom recoase filele de cusătură astfel desfăcute.

15. Pripravíme si gumu na zošívanie so sukňovou časťou.

16. Cu un creion textil, trasați o linie lungă la 1 cm de marginea benzii elastice pe partea inversă a benzii. Această linie va fi în jurul întregii circumferințe benzii elastice.

17. Vom prinde banda elastică cu partea de fustă. Introducem elasticul în partea fustei. În prima fază, determinăm 4 puncte. Centrul benzii la piesa din spate va fi o cusătură împărțită. Apoi marcăm centrul benzii pe partea din față și marginile laterale. Procedăm în același mod și la partea fustei, dar acolo marginile laterale sunt determinate de cusături.

18. Vom prinde banda elastică de partea fustei. Prima dată prindem partea marcată cu cea marcată. Centrul părții din față cu centrul părții din față la elastic, partea șoldurilor și centrul spatelui cu centrul din spate a elasticului, acolo unde este cusătura. Apoi ne putem pregăti alte bolduri după cum va fii necesar.

Nu uitați să întindeți elasticul în fustă în timp ce prindeți cu bolduri și să rămâneți la linia conturată. Tocmai aceasta determină cât de departe ar trebui să se extindă fila curățată a fustei.

19. Coasem partea de fustă prinsă cu elasticul. Vom coase pe partea inversă. Dacă este necesar, vom întinde elasticul atunci când coasem cu partea de fustă. Fila curățată trebuie să se termine exact în linia conturată (adică la 1 cm de marginea elasticului).

20. Cosem apoi elasticul și pe partea din față. Vom coase cel mai aproape de marginea elasticului (1 mm). Astfel avem partea de fustă cu banda elastică bine conectată.

21. Fixăm marginea inferioară curățată. Îndoim partea inferioară curățată a părții fustei spre interior cu aproximativ 5-7 mm și o altoim cu o cusătură dreaptă.

22. Vă recomandăm să călcați pliurile după coasere, astfel încât pliul să fie frumos netezit în partea inferioară a fustei și să nu se îndrepte. Vom prinde pliul astfel încât să nu se „deschidă”, astfel vom prinde fiecare pliu separat și îl vom călca.

Așa putem coase simplu și rapid o fustă plisată unică, care cu siguranță va deveni un element preferat al garderobei tale 😍

Cum să-mi cos fusta plisată

Coaseți împreună cu noi o fustă, cu bandă elastică foarte simplă, care va dobândi originalitate și atemporalitate datorită plise-ului nostru. Poate fi purtată vara, primăvara și toamna. Vino să-ți coși împreună cu tutorial-ul nostru video, o fustă din șifon plisat.