Să coasem împreună un costum de baie original cu bandă elastică de design + croială GRATUITĂ

Să coasem împreună un costum de baie original cu bandă elastică de design
+ croială GRATUITĂ

Vara este aici și deși ne place vremea frumoasă de vară și timpul de vacanțe, știm că ne așteaptă și un timp de care nu toți ne putem bucura. Vremea costumului de baie!
Ce-ar fi să vă croiți cu noi un costum de baie, în care să vă simțiți plăcut, confortabil și în același timp să ascundeți și micile neajunsuri? ;)

Timp de producție: aprox. 110 minute
Dificultate: potrivit pentru avansați

Vom avea nevoie de:


Vânzarea și partajarea acestei croieli, fie în formă electronică sau pe hârtie, este interzisă. Croiala servește numai pentru uz personal (nu ca un produs de revânzare)

Țesătură

Alegerea țesăturii potrivite pentru costumul de baie este foarte importantă. Țesătura ar trebui să fie elastică, moale, foarte flexibilă, respirabilă și de înaltă calitate. Ar trebui să ofere libertate în mișcare și uscare rapidă. Costumele noastre de baie îndeplinesc toate acestea și în plus, conțin fibre poliuretanice, care fac ca costumul de baie să fie foarte rezistent la abraziune și uzură. Chiar și în cazul utilizării și spălării frecvente, materialul și imprimeul rămân în stare foarte bună.

Veți găsi la noi 3 mărimi de croieli.
Vom alege mărimea potrivită, pe care o vom imprima și o vom decupa. Dacă nu știți ce mărime să alegeți, puteți să vă ajutați cu blogul nostru: Cum să luați corect măsurile de bază corect? Sfaturi și trucuri practice

Asigurați-vă că verificați setările imprimantei!Imediat după imprimare, măsurațidacă dimensiunea (pe cm) a croielii vi se potrivește.

Mărimea Circumferință piept Circumferință talie Circumferinţă şezut
Mărimea S do 85 cm do 65 cm do 90 cm
Mărimea M 85 - 95 cm 65 - 75 cm 90 - 100 cm
Mărimea L 95 - 105 cm 75 - 85 cm 100 - 110 cm

Mai întâi vom imprima și decupa croiala pe care ați găsit-o la noi. Nu mai trebuie să adăugați niciun cm în plus de cusătură la croială. Vom coase cu o cusătură overlock cât mai aproape de marginea materialului (5mm).

Partea inferioară - SLIP

Această croială de slip este croită înalt și are o talie mai înaltă. Datorită acestui fapt, poate ascunde și abdomenul inferior. Un costum de baie mai ferm are un efect de slăbire și modelare mai bun.

1. Punem căptușeala costumului de baie într-o îndoire față în față și poziționam croiala părții din față și din spate în îndoire (linia punctată pe croială) pentru a îndoi materialul. Vom fixa cu bolduri și vom desena croiala.

2. Tăiați piesele.

3. Ca și în cazul materialului de căptușeală vom poziționa și croiala pentru costumul de baie.

4. Vom tăia și piesele.

5. Acum vom coase cele două piese de slip împreună în zona inferioară. Treptat, vom adăuga piesele decupate în următoarea ordine:
a.) Pe partea din spate a costumului de baie, așezăm partea din față a costumului de baie față în față.
b.) b.) Apoi pe aceste două straturi vom așeza partea din față a căptușelii costumului de baie (partea din spate pe partea din spate).
c.) c.) Pe partea din față a costumului de baie așezăm partea din spate a căptușelii (partea din față pe partea din față).
d.) Astfel piesele puse le vom prinde cu bolduri și le vom coase cu o cusătură overlock.

a.)

b.)

c.)

d.)

6. După ce le vom coase, întoarcem piesele astfel încât o parte să fie căptușeală și cealaltă parte să fie costumul de baie. Cusătura nu este vizibilă din nicio parte, este ascunsă în interior.

7. Coasem părțile laterale ale slipului. Așezăm fața și spatele lenjeriei de costum de baie una peste cealaltă (față în față). Le prindem cu bolduri și coasem ambele părți ale slipului costumului de baie cu o cusătură overlock.

8. Așa cum am cusut părțile laterale ale slipului costumului de baie, coasem și părțile laterale ale căptușelii costumului de baie.

9. Acum vom curăța slipul în orificiul picioarelor. Punem slipul costumului de baie în slipul de căptușeală a costumului de baie. Fixăm ambele straturi împreună cu bolduri, astfel încât piesele să nu se miște în timpul coaserii. Astfel vom fixa cu bolduri ambele orificii la picioare.

10. Coasem orificiile astfel prinse cu o cusătură overlock.

11. Așa precum am curățat orificiile de la picioare, vom curăța și orificiul superior pentru talie. Fixăm straturile împreună cu bolduri și vom coasem orificiul împreună cu o cusătură overlock.

12. Ne vom pregăti un elastic pentru costumul de baie.
Măsurăm circumferința orificiului și tăiem o bandă elastică de aceeași lungime, sau puțin mai scurtă decât întreaga circumferință (cu 1 - 1,5 cm). Nu recomandăm să plisați banda elastică prea mult în orificiu (pentru comparație, în Imaginea 1 elasticul este plisat mai mult - banda elastică mai scurtă decât orificiul, în Imaginea 2 banda elastică nu este plisată deloc - lungimea benzii elastice este aceeași cu orificiul).

13. Vom coase bandă elastică în jurul orificiului chiar aproape de margine. Este în principiu o chestiune de întărire a marginilor, astfel încât orificiile să nu se tragă prea mult prin coasere și prin purtarea ulterioară. În primul rând, vom prinde banda elastică cu bolduri, dacă nu aveți încredere, o puteți prinde și cu o cusătură (se coase manual cu un fir de ață destinat coaserii).

14. Apoi o coasem împreună cu o cusătură dreaptă mai lejeră. Vom mai coase banda eleastică, aceasta este o cusătură de ajutor pentru ca aceasta să nu ni se miște la următoarea coasere. Cosem la 1-2mm de la margine. Lățimea benzii elastice determină lățimea îndoirii.

15. Îndoiți marginile ( benzii elastice) pe dos și fixați-le cu bolduri. Dacă nu aveți încredere, puteți această îndoire fixa prin coasere simplă, dar vă avertizăm că veți coase manual patru straturi de material și o bandă elastică, ceea ce nu va fi foarte ușor. În acest caz, vă recomandăm să coaseți direct cu o mașină, dar foarte încet.

16. Vom regla mașina (lățimea și lungimea cusăturii) și vom coase toată partea îndoită cu o cusătură în zig-zag. Vom coase pe partea din spate. Cosem încet și treptat. Vom coase aprox. 7 cm și încet tot orificiul îndoit.

17. Curățăm și al doilea orificiu al piciorului.

18. Ne vom pregăti o bandă elastică. Banda noastră de design are 5 cm lățime. Banda elastică ar trebui să fie mai scurtă decât circumferința taliei cu 3-5 cm (în funcție de grosimea și alungirea benzii). Se va întinde puțin după folosire. Vă recomandăm să încercați banda pe talie înainte de a o coase, astfel încât să știm că nu ne va strânge prea mult. Vom curăța marginile benzii elastice cu o cusătură overlock pentru a nu se destrăma.

19. Vom coase capetele benzii elastice cu o cusătură de linie dreaptă pentru a avea un cerc.

20. Întindem marginile și coasem cu o cusătură dreaptă.

21. Vom conecta banda elastică cu orificiul slipului de la talie. Vom fixa cu bolduri banda elastică pe slipul taliei. Mai întâi o fixăm pe șolduri, apoi de la centru la centru. Să nu vă fie frică de circuite diferite. Când vom coase, vom întinde banda elastică în slip. Încercăm să lăsăm spațiul de cusătură cât mai mic, astfel încât să nu ne deranjeze atunci când îi purtăm.

22. Cosem uniform pe bandă, întinzând banda elastică în timpul coaserii. Cosem încet și treptat. Mai ales pentru a fii cusătura frumos dreaptă și pentru a prinde toate piesele împreună. Nu vorbim de o cusătură simplă, întrucât cu o mână întindem elasticul și în același timp ținem cusutul cu cealaltă pentru ca cusătura să fie dreaptă.

Banda elastică o putem coase și într-o cusătură în zig-zag sau cu o cusătură coverlock ascunsă. Astfel vom avea și cm în plus bine prinși în cusătură. Coasem cu o cusătură dreaptă doar din motive estetice, pentru ca ne dorim ca designul benzii elastice să iasă în evidență. Deoarece aceasta este o cusătură dreaptă clasică, este necesar să întindem elasticul în timpul coaserii, astfel încât la purtare, îmbrăcare și dezbrăcare cusătura să nu se destrame. Dacă am folosi o bandă elastică unicoloră, cu siguranță vă recomandăm să alegeți o cusătură în zig-zag.

Nu vă fie teamă că elasticul este mai scurt decât talia slipului, astfel slipii sunt în talie plisați. Pe corp se vor adapta frumos siluetei noastre. Odată cu timpul și purtarea frecventă, benzile elastice tind să se întindă mai mult.

Partea superioară - BANDEAU

1. Punem căptușeala costumului de baie în îndoire față la față și poziționam croiala prin îndoire (linie punctată pe croială) pentru a îndoi materialul. Vom fixa cu bolduri și vom desena croiala. Croiala imprimată este de fapt 1⁄4 din circumferință. Trebuie desenat de două ori în îndoire. Așa vom pregăti două părți egale - partea din față și din spate.

2. Vom decupa piesele.

3. La fel ca și în cazul căptușelii costumului de baie așezăm și croiala pe costumul de baie.

4. Vom decupa piesele.

5. Vom coase părțile laterale ale sutienului bandeau. Așezăm părțile de costum de baie una peste alta (față la față). Vom fixa cu bolduri și vom coase cu o cusătură overlock. Astfel vom coase și partea de căptușeală a costumului de baie.

6. Introducem piesa în cealaltă, spate la spate, și fixăm la cusătură.

7. Fixăm treptat o piesă pe cealaltă și continuăm să coasem și să îndoim în același mod în care am făcut-o când am cusut slipii la pașii de la 9 la 16.
În acest caz, vom plia mai mult banda elastică în piesă. Este de așteptat o diferență circumferențială mai pronunțată între margine și partea de mijloc de bandeau. Cu siguranță vă recomandăm să încercați banda elastică pe corp înainte de a o coase.

8. Curățăm cealaltă margine - fixăm cu bolduri și coasem cu o cusătură overlock.

9. Să încercăm sutienul bandeau. Chiar atunci când încercăm, pe corp vom fixa banda elastică decorativă, de design, care va servi drept bretea. O vom fixa în partea din față și din spate, în funcție de cum ne place. Noi am decis că vor merge în formă de cruce în față și drepte în spate. (Noi - adică pe manechinul nostru :) avem nevoie de o bandă elastică lungă de 60 cm).

10. Coasem ambele capete fixate ale benzii elastice în mod egal și vom tăia marginile proeminente.

11. Vom coase banda elastică de design pe regiunea inferioară de bandeau curățată.
Banda noastră elastică de design are 4 cm lățime. Banda elastică ar trebui să fie mai scurtă decât circumferința de sub sâni cu 3-5 cm (dar depinde de grosimea benzii elastice și de ductilitatea ei). Prin folosire banda elastică se va întinde puțin. Vă recomandăm să încercați mai întâi elasticul pe corp – sub sâni, înainte de a o coase ca să știți că nu vă va strânge apoi prea mult. Vom curăța marginile benzii elastice cu o cusătură overlock pentru a nu se destrăma.

Vom proceda în același mod ca și când am cusut slipii la pașii 18 până la 22.

Rezultatul este o piesă de design care poate fi purtată ca un costum de baie, ca un top sub sacou sau sub o cămașă albă descheiată, sau sub un tricou oversize transparent sau doar așa :)

* Dacă aveți acasă un coverlock, utilizați o cusătură inferioară coverlock de acoperire în loc de o cusătură în zig-zag. La fel și atunci când coaseți banda elastică în loc de o cusătură dreaptă, coaseți cu o cusătură coverlock de acoperire inferioară. În aceste cazuri, cusăturile overlock nu sunt necesare. Folosiți doar cusătura liberă dreaptă.

* * Cu siguranță vă recomandăm să încercați costumul de baie în timp ce-l coaseți și adaptați-l la silueta dvs. Croiala nu trebuie să se potrivească fiecărui tip de caracter. Nu vă fie frică să vă jucați cu imaginația :)

Cum să-ți coși un costum de baie original

A sosit timpul pentru costume de baie și întrucât avem o gamă largă de țesături de calitate pentru costume de baie și benzi elastice de design, de ce să nu ne realizăm din ele un costum de baie original?
Puteți combina benzile noastre elastice de design în același model sau modele diferite cu un costum de baie și veți obține astfel o piesă unică.