Cum să coaseți un săculeț pentru gustări cu o batistă + tutorial-video

Cum să coaseți un săculeț pentru gustări cu o batistă
+ tutorial-video
=

Poliester de design 

Anul școlar este pe cale să înceapă și odată cu acesta vine și pregătirea rechizitelor școlare. Cu siguranță, și tu te uiți încet în jur după piesele de care vor avea nevoie copilașii tăi. Cutiile pentru gustări pot fi una dintre aceste nevoi. Ce bine ar fi dacă în acest an școlar ai pregăti copiilor tăi un pachet ecologic pentru gustări, în care să le poți împacheta orice fel de gustare în fiecare dimineață? Îți vom arăta cât de ușor va fi să îți coși cu noi un săculeț rulant pentru gustări și o batistă simplă din bumbac.

Timp de producție: 40 minute
Dificultate: potrivit și pentru începători

Vom avea nevoie de:


Țesătură

Am ales poliester cu imprimeu original pentru a coase săculețul pentru gustări. Săculețul nostru va fi nu doar practic, ci și frumos. Materialul parțial impermeabil, poliesterul, numit și țesătură pentru cărucioare, este impregnat pe verso cu PU (poliuretan), ceea ce face ca acest material să fie parțial impermeabil. În același timp, poliesterul are o rezistență ridicată la abraziune și întindere.

Țesătura este imprimată cu certificare OEKO TEX STANDARD 100 clasa I (din 1992, un sistem internațional de testare și certificare pentru textile realizate numai din materiale ecologice). Imprimăm acest material în propria noastră producție, astfel încât să poți alege dintre modelele noastre unice.

1. Vom pregăti un șablon de tăiere. Acest șablon de tăiere va fi foarte simplu. Îl desenăm pe hârtie și îl decupăm. Dimensiunile exacte le găsești în poza de sub acest text.

2. Alegem o țesătură potrivită (în cazul nostru, poliester de design) și o punem în pliu. Vom tăia materialul de două ori, adică două straturi deodată. Pentru a preveni mișcarea materialului, va recomandăm să folosiți greutate practică de fixare, pe care o veți folosi și în următorii pași.

3. Poziționăm croiala pe material cât mai aproape de marginea materialului.

4. Pe croială punem greutăți de fixare care nu vor permite ca să se miște materialul, și datorită acestora se vor potrivi bine. Dacă avem croiala pe o hârtie mai tare, nu este necesar să folosim bolduri. Greutățile de fixare vor fi suficiente. Conturăm croiala. Nu uitați să desenați tăietura. Acest marcaj va indica locația închiderii prin fermoar Velcro.

5. După trasare, tăiem părțile din material. Deoarece am tăiat dublu material, am obținut astfel atât partea din față, cât și cea din spate a săculețului pentru gustare.

6. Vom verifica croiala după șablonul de tăiere care arată locația fermoarului velcro.

7. Ne vom lua 20 cm de fermoar Velcro. Fermoarul velcro este format din două benzi. Unul este din pluș, iar celălalt din cârlig. Îl așezăm pe părțile decupate. Linia marcată determină centrul locației fermoarului velcro.

8. Fixăm cu bolduri fermoarul velcro pe piese.

9. Vom coase fermoarul velcro pe partea din față și din spate a săculețului pentru gustări. Îl coasem cât mai aproape de margine, cu o cusătură dreaptă. În punctul de schimbare a direcției, ne întoarcem cu piciorul ridicat și coasem lin de-a lungul marginilor fermoarului velcro. Așa coasem ambele elemente de fixare a fermoarului velcro.

10. Așezăm părțile din față și din spate ale săculețului pentru gustări față în față. Cu ajutorul clipsurilor fixare de croitorie le unim, astfel încât piesele să nu se miște în timpul coaserii.

11. Coasem marginile laterale ale săculețului pentru gustări. Cosem pe partea interioară.

12. Cosem și marginea de jos a săculețului. Tot timpul coasem pe partea interioară. Piesele le avem fixate cu părțile față în față.

13. Vom coase colțurile inferioare ale săculețului. Conectăm cusătura laterală cu cusătura inferioară folosind clipsuri fixare de croitor. Apoi le coasem cu o cusătură dreaptă clasică. Așa coasem ambele colțuri. Vom coase la 0,5 cm.

14. Vom lucra marginea superioară a săculețului. O vom face simplu. Vom îndoi marginea de sus de două ori. O îndoim la aproximativ 5 mm. Această îndoire o vom fixa cu bolduri sau cu clipsuri fixare de croitor. Sfat: La acest material, vă recomandăm să folosiți clipsuri fixare pentru lucrări auxiliare. Poliesterul este mai ferm, iar boldurile ar trece mai greu prin straturi de material. Vă va fi mai ușor să lucrați cu clipsuri.

15. În acest fel, pliem toată marginea superioară și astfel o pregătim pentru coasere. Apoi coasem marginea îndoită cu o cusătură dreaptă. Vom coase pe verso.

16. Vom altoi acum marginile laterale pentru a obține o formă mai frumoasă a săculețului. Acest lucru va scoate în evidență marginile laterale. În primul rând, măsurăm lățimea părții laterale, care a fost creată prin coaserea colțurilor de jos. Vom transfera toată această lățime în partea superioară.

17. Cu ajutorul clipsurilor, vom marca marginile laterale și vom pregăti săculețul pentru coasere. Îl vom coase de la o margine superioară laterală, prin marginea de jos, până la vârful celeilalte margini laterale. Vom coase o singură dată și în punctul de schimbare a direcției de coasere vom întoarce săculețul cu acul ridicat. Cosem cât mai aproape de margine (1-2mm). Această cusătură este decorativă pentru a obține o formă mai frumoasă a săculețului și pentru a fi mai ușor de rulat. Dacă nu aveți încredere în voi că veți păstra o linie de cusut frumoasă, nu trebuie să îl coaseți. Nu va afecta funcționalitatea de bază a sacului.

18. Așa vom coase ambele părți ale săculețului.

Un astfel de săculeț pentru gustări rulant este practic, rapid de cusut, ecologică și de design 😉

Dacă doriți să vă îmbunătățiți și mai mult proiectul. Veniți cu noi să vă coaseți și o batistă în același design 🙂. Procedura în acest caz este foarte simplă.

1. Vom desena un pătrat de 40x40 cm pe țesătură.

2. Vom decupa pătratul desenat de 40x40 cm.

3. Vom îndoi marginile pătratului decupat la aproximativ 0,5 cm o dată și apoi de două ori. Vă recomandăm să călcați aceste margini. Se vor coase mult mai bine.

4. Vom coase marginile călcate. Cosem pe dosul săculețui și coasem cât mai aproape de partea îndoită. În locul în care sunt colțurile, în timp ce coasem cu piciorul ridicat, ne vom întoarce și vom continua lin până vom coase toate marginile săculețului de jur împrejur.

Avem batista din bumbac gata. Am cusut-o repede, dar ne va servi mult timp. Este practică și ecologică. Datorită materialului natural, o putem spăla des și în mod repetat. O putem folosi în loc de șervețel pentru a înveli gustarea sau pentru a șterge (dacă micuții tăi se vor murdării în timp ce mănâncă gustarea). Cu siguranță își va găsi utilizarea chiar și în timpul sezonului de gripă de toamnă 😉

Ține minte că din doar 40 cm de material poți (mulțumită lățimii materialului) coase trei astfel de batiste și săculeți pentru gustări 🙂

Fie ca acestea să te servească mult timp!


Cum să coaseți un săculeț pentru gustări

Dar ce ziceți să coasem un săculeț rulant practic pentru gustări?
Am venit cu un ghid foarte simplu pentru dvs. - cum să o faceți. Săculețul nostru pentru gustări va fi practic, dar și frumos, pentru că îl vom coase din poliester de design de înaltă calitate.
Vino să-l coși cu instrucțiunile noastre simple.