Cum să coaseți o saltea pentru mobilier șezut tip paleți

Cum să coaseți o saltea pentru mobilier șezut tip paleți
Baza

În acest caz, se aplică CU SIGURANȚĂ de două ori măsurați și o singură dată tăiați. Ar fi chiar mai bine să scriem de mai multe ori măsurați și apoi odată tăiați!

 

Timp de producție: 1,5 ore
Dificultate: potrivit pentru croitorii mai avansați

Vom coase împreună o husă pentru burete, pe care o vom realiza cu fermoar. Fermoarul va fi pe ambele fețe, astfel ne va fi mai ușor să introducem și să scoatem buretele. Întreținerea sa ulterioară va fi, de asemenea, mai ușoară.

 

Cu o husă impermeabilă pentru așezare pe șezut tip paleți, nu este vorba despre un cusut foarte complicat, principalul lucru este ca totul să se potrivească frumos și trebuie să măsurăm totul corect în prealabil. Astfel asigurați-vă că intrați pe deplin în acest proiect. Vă recomandăm să vă gândiți bine și să desenați totul în avans, astfel încât nimic să nu vă surprindă.

Ce trebuie să vă pregătiți:

 

Țesătură

Alegerea materialului potrivit pentru saltea depinde și de locul în care doriți să fie amplasat șezutul dvs., tip paleți. Dacă este vorba de exterior, cu siguranță țesătura pe care o alegeți trebuie să îndeplinească mai multe criterii. Țesătura ar trebui să fie rezistentă la condiții meteorologice nefavorabile și la deteriorări mecanice. La fel de importantă este și partea sa vizuală, doriți să vă placă șezutul tip paleți și în același timp, modelul sau culoarea să fie practică. Totuși, se poate întâmpla ușor ca uneori să fie stropit cu ceva :)

Burete

Atunci când alegeți un burete, desigur trebuie să știți dimensiunea acestuia. La noi veți găsi burete de diverse mărimi și grosimi. Când alegeți burete pentru șezutul de tip paleți cu siguranță am recomanda o grosime mai mare. La urma urmei, doriți să stați cât mai confortabil. Din fericire, la noi veți găsi burete tăiat exact la dimensiunea paletului de 120x80x10 cm.

Și dacă avem tot ce ne trebuie, ne putem apuca de treabă :)

1. Măsurăm bine buretele. Din toate părțile.

2. Luăm o hârtie, pix/creion - orice pentru a putea scrie și un calculator. Nu ne vor aștepta calcule solicitante :) Vom începe să desenăm croiala la o scară redusă. Este important să planificați totul bine, pentru că în acest caz vom desena croiala direct pe material. Vor fi în principal doar linii lungi drepte.

3. Decuparea noastră finală arată cam așa. Am decis că croiala pentru șezutul de bază tip paleți va fi pe cât posibil întreagă. Astfel ne va aștepta puțin cusut, puțină tăiere, dar multă măsurătoare corectă.

4. Veți desena această croială direct pe țesătură și adăugați puțini cm pentru cusături. Nu este nevoie să adăugați mulți cm în plus! Va fi mai bine dacă husa pe burete va fi puțin mai întinsă.

5. Conectăm fermoarul. Dacă nu ați mai folosit niciodată un fermoar spiralat, vă vom liniști - nu trebuie să vă faceți griji. Veți fi uimiți de cât de repede se poate prinde cursorul de fermoar. Nu uitați însă că imediat după ce îl veți "pune", trebuie sa coaseți începutul și capătul fermoarului pentru ca acesta să nu iasă afară.

6. Să începem să coasem. Mai întâi veți coase marginile împreună - colțurile, unde apoi se va coase fermoarul. Mai întâi pe o mașină clasică vom coase o cusătură dreaptă obișnuită și apoi curățăm cu o cusătură overlock sau zig-zag.

 

 

7. Vom curață (cu o cusătură overlock sau zig-zag) țesătura în locul în care vom coase fermoarul. Curățăm pe toată lungimea țesăturii, locul în care pe viitor va fi un fermoar. Este pentru ca materialul să nu ni se deșire acolo.

 

8. Veți coase o parte a fermoarului pe toată lungimea orificiului pe care l-ați curățat înainte.

9. Apoi închideți fermoarul și prindeți cu bolduri cealaltă parte a fermoarului pe cealaltă parte a orificiului de fermoar. Facem acest lucru pentru ca fermoarul să ni se potrivească frumos în colțuri. Cusătură pe cusătură.

 

 

10. Coaseți cealaltă parte a fermoarului.

11. Coaseți întregul fermoar cu o cusătură dreaptă. Acest lucru ne va asigura că cm în plus nu ne vor deranja atunci când veți deschide și închide fermoarul.

12. Veți coase marginile/colțurile unde începe și se termină fermoarul. Le puteți coase de mai multe ori, astfel încât să fie mai ferm legat de material în acele locuri.

 

13. Curățăm cm în plus cu o cusătură overlock sau zig-zag.

 

14. Vom coase ultima parte. Mai întâi pe o mașină clasică cu o cusătură dreaptă obișnuită și apoi curățăm cu o cusătură overlock sau zig-zag. Înainte de a coase, lăsăm fermoarul întredeschis, astfel încât după cusătura, prin orificiul fermoarului, toată husa să se întindă bine.

 

15. Dupa coasere, veți trece husa prin orificiul lăsat și tragem/reglăm frumos cu mâini colțurile, pe care le-ați cusut.

16. Puneți buretele în husă. Dacă am măsurat totul corect (ceea ce credem că da), ne va intra în interior și se va întinde frumos husa.

 

Dorim doar să aveți o ședere confortabilă :)