Costum de buburuze pentru copii

Costum de buburuze pentru copii

1

 

Costum funcțional de gărgărițăl

 

A venit din nou vremea carnavalului și vă gândiți la un costum simpatic pentru copilașul dvs.? Ați nimerit unde trebuie, pentru că vă aducem un procedeu simplu de confecționare a unui costum de buburuză. Nu aveți nevoie de nici o croială pentru a-l realiza, fusta se coase din două fâșii drepte de material. În oferta noastră veți găsi material potrivit pentru realizarea unui costum asemănător cu motiv de albinuță.

Dificultate: potrivit pentru începători

Vom avea nevoie de:

  • mașină de cusut (vom coase cu cusătură dreaptă și cusătură overlock sau zigzag)

Folosiți ață de culoare tesăturii pentru cusut, noi am folosit ață albă pentru o mai bună vizibilitate a cusăturilor.

2

 

Procedura de realizare a fustei:

1. Tăiați o bandă dreaptă din jerse cu puncte (lățimea este de 160 ± 2 cm), puteți alege lungimea dorită, noi am ales 40 cm. Încercați să centrați modelul materialului, să se așeze apoi frumos.

3

 

2. Îndoim țesătura în jumătate pe lățime, cu fața spre interior, și coasem pe o lungime de 40 cm la 1 cm de margine. Acest lucru va crea un tunel. Apoi fâșiile le vom surfila.

4

 

3. Vom coase în jurul marginii inferioare a fustei într-o cusătură în zig-zag sau o cusătură overlock.

5

 

4. Îndoim fâșia inferioară (partea de jos) a fustei și o coasem.

6

 

5. Vom tăia bucata de căptușeală a fustei. Fâșia din căptușeală va fi cu 5 cm mai scurtă decât cea din jerse-ul cu puncte, deci 35 cm. Din nou, vom lucra cu toată lățimea materialului (150 cm).

 

6. Îndoim căptușeala în jumătate pe lățime, cu partea din față în interior, și coasem pe o lungime de 35 cm la 1 cm de margine. Marginile apoi le vom surfila.

 

7. Marginea inferioară a căptușelii fustei o vom surfila.

7

 

8. Vom tăia fâșii din tull pentru încrețire. Vom tăia pe lățimea tull-ului (155 ± 5 cm), două fâșii de 10 cm lungime și două fâșii de 9 cm lungime.

8

 

9. Deoarece vom stratifica tull-ul, vom avea nevoie de o lățime dublă a dungii, astfel vom coase capetele împreună. Astfel vom avea două tuneluri.

9

 

10. Așezăm cusăturile tull-ului una peste alta și facem semne cu o tăietură scurtă la pliuri (marcăm un sfert din lățimea totală)

10

 

11. Pe piesa de căptușeală, facem semne cu o cretă pe marginea inferioară pe care am surfilat-o. (marcăm sferturi din lățimea totală). Primul semn este locul unde marginile piesei de căptușeală sunt cusute împreună. 11

 

12. Tull-ul îl stratificăm deodată, îl așezăm unul peste altul, vom alinia marginile și le vom fixa cu bolduri pe marginea inferioară a fustei de căptușeală, partea din față la partea din față, și semn la semn. La căptușeală vom avea tull-ul mai scurt, cel lung este deasupra, pe acesta vom coase.

 

13. Stratificăm direct sub piciorul mașinii. Însă vă puteți ajuta și singuri, cu o cusătură manuală sau la mașină și trăgând apoi de material.

12

 

14. De asemenea, vom face semne cu ajutorul unei crete în partea de talie a fustei, precum și pe căptușeala fustei.

 

15. Vom tăia elasticul (cu câțiva centimetri mai scurt decât circumferința taliei). Coasem marginile elasticului la 1 cm și surfilăm marginile.

 

16. Cu ajutorul cretei vom semne pe elastic, din nou sferturi din circumferința elasticului.

 

17. Vom coase manual fusta din jerse la marginea taliei (ca în imagine) sau vom coase la mașină (vom seta o cusătură lungă și schimbăm tensiunea firului), apoi prin tragerea firului vom stratifica.

13

14

Urmăm aceeași procedură și pentru fusta de căptușeală.

15

 

18. Vom prinde cu bolduri fusta din jerse pe elastic conform marcajelor, cu partea din față la partea din față. Vom regla stratificarea cu mâna, astfel încât să fie regulată. Coasem pe toatp circumferința pe lățime la 1 cm, întinzând ușor elasticul și asigurându-ne că stratificarea va fi uniformă pe fustă.

16

17

 

19. Urmăm aceeași procedură și pentru fusta de căptușeală, cu excepția faptului că vom fixa partea din față a căptușelii cu partea din spate a elasticului. De asemenea, vom regla stratificarea să fie regulată. Coasem pe toată circumferința pe o lățime de 1 cm, întinzând ușor elasticul și asigurându-ne de faptul că stratificarea pe fustă este uniformă.

18

19

 

Pentru a face aripioarele vom avea nevoie de:

20

 

1. Desenăm forma aripilor pe carton

21

 

2. Punem cartonul pe jerse-ul cu puncte, desenăm și vom decupa piesa din față într-o singură bucată cu adaos de fâșie pentru pre-cusătură (vom lăsa puțin mai mult material pentru a face loc pentru cusătură). Piesa din spate o decupăm din două piese, pe toată circumferința ambelor piese, la fel vom lăsa o fâșie pentru pre-cusătură (1 cm)

 

3. Piesele părții din spate ale aripilor le așezăm cu partea din față la partea din față și coasem doar partea inferioară a cusăturii centrale în lățime la 1,5 cm. Fâșiile cusăturii centrale pot fi călcate.

22

 

4. Așezăm piesa din față și spate a aripilor cu partea din față la partea din față și le coasem împreună pe toată circumferința, lăsând aproximativ 10 cm în partea de sus pe toată lungimea (pentru o mai bună introducere a cartonului între părțile cusute). Vom tăia fâșiile ăn colțuri, în părțile rotunde vom face tăieturi.

23

24

 

5. Întoarcem piesele cusute în partea din fața și introducem în ele cartonul.

25

 

6. Prin partea centrală a părții aripilor introducem banda elastică și astfel din ea vom face bretele.

26

 

7. Orificiul din partea de sus a centrului aripilor coasem manual.

27

28

 

Și costumul este gata :) dacă ți-a mai rămas puțin jerse, poți face o bentiță simplă din el. Nu uita să ne trimiți o poză cu buburuza ta :)

29