Instrucțiuni pentru coaserea unei perne decorative

Instrucțiuni pentru coaserea unei perne decorative

Pernă cu umplutură și husă din catifea

1

 

Detaliile contează, chiar și un detaliu de design poate adăuga un stil aparte casei tale.

Vom coase împreună o pernă elegantă din catifeaua noastră decorativă. Catifeaua este una dintre cele mai populare țesături de tapițerie. Are un aspect luxos și are capacitatea de a da un aspect unic oricărei piese pe care o coaseți din ea. Este frumos netedă, strălucitoare la suprafață și plăcută la atingere. Este o țesătură foarte populară în interioare și este destul de des folosită pentru tapițeria paturilor și canapelelor. Se pot coase din ea perdele, perne și pernuțe pentru a adăuga o admosferă de căldură în casă. Noi vom adăuga,o notă de stil pernei noastre cu ajutorul benzii populare cu ciucuri. Acestea sunt noi în gama noastră și pot fi găsite într-o gamă de culori diferite.

Timp de producție: 45 de minute

Dificultate: potrivit pentru începători

Vom avea nevoie de:

2

 

Cum să fac?

Vom coase mai întâi fața de pernă interioară și apoi husa feței de pernă. Dacă ai realizat deja o inimă dintr-un panou cu croială sau decorațiuni de Crăciun acest lucru va fi pentru tine ușor. Trebuie doar să repeți. Procedura este identică. Dacă acesta este primul tău proiect, vei constata acum că nu va fi deloc dificil ;) Apoi vom coase o față de pernă simplă, fără nasturi și fără fermoar. Avantajul acestei fețe de pernă este că este ușor de făcut și de înlocuit, dar și faptul că nu vei fi incomodată de nasturi sau fermoar. Fața noastră de pernă va avea dimensiuni de 40x40 cm.

Perna interioară

1. Vom decupa o bucată din bumbac alb.

3

 

2. Îndoim bucata în formă de fald și o punem față la față. Prindem cu bolduri împreună pe tot perimetrul.

4

 

3. Coasem în jurul perimetrului pe o lățime de 1 cm, lăsând un orificiu pentru întoarcere

5

6

 

4.Marginile ascuțite tăiem.

7

 

5. Întoarceți perna pe față

6. Umplem perna cu fibră goală

8

9

 

7. coasem orificiul

9

11

 

Husa feței de pernă

1. Decupăm piesele din catifea. Partea din față și două părți din spate. Pe piesele din spate vom face crestături pentru a ști unde se vor plia părțile una peste alta.

12

13

14

15

16

 

2. Coasem marginile pieselor de la spate, acolo unde vor fi suprapuse, cu o cusătură overlock sau în zig-zag. Apoi, vom plia marginile la 2 cm pe dos și vom coase cu o cusătură dreaptă.

17

18

19

20

 

3. Așezăm piesele cu spate una peste alta, crestătură pe crestătură și coasem prin punctul de pliere.

21

22

 

4. Vom coase banda cu ciucuri pe marginile piesei din față. Mai întâi o vom prinde cu bolduri pe tot conturul și apoi o vom coase cu o cusătură dreaptă. Vom folosi un picior îngust când vom coase acestă piesă. Banda cu ciucuri o vom putea coase mai cu ușurință.

Când prinzi cu bolduri, "întinde" puțin banda, nu o prinde lejer)

23

24

25

26ň 27

 

5. Așezăm fața și spatele feței de pernă față în față, vom prinde cu bolduri marginile de jur împrejur și apoi coasem cu o cusătură dreaptă. Încercăm să coasem pe cusutul anterior.  Vom cresta marginile ascuțite. Putem coase toate marginile și cu o cusătură overlock sau în zig-zag. Întoarcem fața de pernă și introducem în ea, perna interioară.

28

29

30

31

32

33

34

35

36

 

Iată cum am obținut cu ușurință o piesă de design care va înveseli orice canapea, pat sau șezlong.

Un alt bonus al acestei perne este faptul că materialul este confortabil la atingere, fie că vei dori să stai pe ea, să te întinzi, să tragi un pui de somn sau pur și simplu să te ghemuiești pe ea ;)

37

 

Poți găsi la noi și un tutorial-video care să te ajute la cusut.