Începem cu coaserea: Ce nu ar trebui să vă lipsească din echipamentul de bază pentru cusut?

Începem cu coaserea

 

Începem cu coaserea: Ce nu ar trebui să vă lipsească din echipamentul de bază pentru cusut?

 

Aveți de gând să coaseți ceva? Pe lângă răbdare și multe ore de antrenament, veți avea nevoie și de echipamentul de bază pentru cusut. Deși la început trebuie să luați în calcul eșecurile, dar ajutoarele calificate vă vor face munca măcar puțin mai ușoară. Știți ce nu ar trebui să vă lipsească când veți începe să coaseți? Dacă nu, ajutați-vă cu lista noastră.

 

De ce veți avea nevoie când veți începe să coaseți?


  • Mașină de cusut de încredere

    O mașină de cusut de calitate ar trebui să fie baza echipamentului dvs. Dacă sunteți serioși în ceea ce privește această meserie, nu vă fie teamă să investiți în ea. Veți vedea, faptul că investiția dvs., se va merita mai târziu. Și dacă nu o veți folosi o puteți vinde.

    Prin urmare, nu luați cu ușurință alegerea acesteia și lăsați-vă suficient timp pentru a o cumpăra. Citiți recenzii sau consultați pe cineva mai experimentat. O mașină de cusut de calitate și de încredere vă poate ajuta în începuturile dificile.

    Nu veți avea nicio problemă cu „ajustarea” și controlul acesteia, și astfel veți strica mai puțin material. În plus, ar trebui să vă bucurați în primul rând veți coase, iar dacă vă faceți griji din cauza mașinii, puteți renunța cu ușurință la această meserie.

  • Ace de mașină

    Când cumpărați o mașină de cusut nouă, primiți de obicei și ace de rezervă. Cu toate acestea, acul se rupe adesea la coasere, astfel este mai bine să cumpărați câteva să aveți rezervă. La alegere aveți diferite tipuri. Ele diferă în funcție de ce țesătură coaseți cu ele.

    Veți avea nevoie de un alt ac dacă optați pentru un material flexibil, și de alt ac dacă coaseți de exemplu produse din IN. Nu uitați să îl înlocuiți în mod regulat, chiar dacă acul nu pare deteriorat. La început este suficient o dată pe trimestru , dar odată ce vă hotărâți asupra unor piese mai complicate și mai solicitante, înlocuiți acul înainte de a începe să lucrați alte produse.

  • Foarfecă de croitor

    Fără o foarfecă de croitor de calitate nu vă veți putea descurca. Ca și în cazul mașinii, nu merită săeconomisiți pe ele. Le veți folosi de fiecare dată când veți coase. Prin urmare, nici măcar nu vă gândiți la foarfece de hârtie obișnuite. Cumpărați întotdeauna la un magazin specializat. De exemplu, și în oferta noastră veți găsi foarfece de croitorie profesionale, care sunt potrivite pentru tăierea tuturor tipurilor de țesături.

    Este important ca acestea să poată tăia cu ușurință mai multe straturi de material și să nu vă deranjeze la degete. Nu trebuie să vă stresați cu ele și nici nu trebuie să vă alunece pe material. În caz contrar, puteți tăia materialul greșit și să-l stricați în mod inutil.

    Puteți achiziționa și unele mai mici, cu care veți tăia, de exemplu, firele în exces. La început însă, foarfecele pentru manichiură vă vor servi la fel de bine.

  • Fier de călcat puternic și o masă de călcat

    Nu vă place să călcați? Poate la coasere veți găsi drumul spre ea. Veți călca mai mult decât suficient în această meserie. Mai ales dacă veți coase din materiale care necesită acest lucru (de exemplu, bumbac sau In).

    Vă așteaptă călcarea țesăturii înainte de coasere, astfel încât să vă fie mai ușor coaseți sau piesele în sine să le așezați bine, dacă acestea sau șifonat când ați lucrat cu ele. Trebuie sa tineți cont și de călcarea tivului sau de călcarea piesei finale. Prin urmare, fierul și o masă de călcat sunt întotdeauna o necesitate.

  • Bolduri și ace

    De asemenea, boldurile vă pot deranja în timpul coaserii și pot produce pagube la material. Deși nu pare, există diferențe și între ele. Cele mai ieftine nu vor fi o alegere ideală nici în acest caz. Bolduri prea ieftine pot fi groase (vă vor lăsa o gaură mare în material), cu o suprafață aspră, cu vârf tocit și pot rugini repede.

    Chiar și canelarea în țesătură vă va fi îngreunată. Mare atenție acordați la terminația lor. Daca sunt din plastic, se poate întâmpla ușor sa treceți accidental peste capul acesteia în timpul călcatului și acesta să se topească pe material.

    Prin urmare, unii folosesc în loc de bolduri sau alte accesorii suplimentare clame de croitorie. Pur și simplu fixați mai multe straturi cu ele, iar materialul rămâne frumos drept, fără perforații vizibile.

  • Brățară magnetică pentru bolduri

    Să ai bolduri când coși la îndemână este de neprețuit. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să le căutați atunci când țineți mai multe straturi de țesătură sau atunci când sunt plisate. Pentru a evita „răspândirea” lor preste tot și să le aveți mereu la îndemână, cumpărăți-vă sau creați-vă o cutie mică. Cu toate acestea, dacă doriți ceva și mai practic, alegeți o brățară magnetică.

  • Cretă sau markere cu auto-ștergere

    Când veți transfera o croială pe o țesătură sau o să marcați cât de mult trebuie să tăiați din ea, o cretă de croitor vă va fi cel mai bun ajutor. Puteți alege dintre diferite culori. Dar albă este „cea mai sigură” la început. Cu toate acestea, pentru țesături mai deschise la culoare se va potrivi și o culoare mai închisă a cretei. Cretele sunt destul de ieftine și vor ține destul de mult.

    O alternativă la acestea sunt markerii cu auto-ștergere. Cu toate acestea, le veți putea folosi mai ales atunci când transferați croieli mai complexe, care necesită o mai mare acuratețe și precizie. Timpul după care markerul se șterge diferă de tipul și materialul pe care este aplicat. Ar trebui să fiți mereu atenți cu ce material lucrați. Pe materiale artificiale poate rezista mai mult timp sau sa nu dispară deloc.

  • Metru

    Un alt ajutor de neînlocuit este o metrul de croitor. Vă va fi de ajutor nu numai să măsurați țesătura, ci și să vă luați măsura proprie sau a altcuiva. Puteți să achiziționați o variantă clasică sau un metru practic cu bobinaj automat. Dacă achiziționați pe cel clasic, asigurați-vă întotdeauna că este bine setat la margine. Ca sa nu vi se înâmple ca centimetrii sa "lipsească" undeva din cauza asta.

  • Cuțit de desfăcut

    Cuțitul de desfăcut țesături va fi unul dintre cele mai des folosite lucruri, mai ales la început. Este un ajutor la îndemână cu care puteți cu ușurință să desfaceți cusăturile nereușite. Și nu trebuie să vă faceți deloc griji dacă îl veți folosi foarte des atunci când vă veți obișnui să cunoașteți meseria de cusut. Chiar și cu piesele nereușite, puteți învăța și desfacerea cusăturilor face parte din această meserie.

  • Fire și bobine

    Ați investit într-o mașină de cusut de calitate? Nu vă fie teamă să plătiți în plus și pentru ață de calitate. Vă va fi mai ușor să coaseți și mașina de cusut vă va fi recunoscătoare. Ața necalitativă poate deteriora mașina. Pentru început, aveți nevoie doar de câteva bobine de ață în culorile de bază, ulterior puteți cumpăra mai multe conform pieselor la care lucrați.

    Veți vedea, treptat veți crea o colecție drăguță din care va fi mereu ceva să alegeți. Nu strică să aveți mai multe bobine de rezervă, care sunt introduse în mașină. Câteva le veți primi lângă mașină, dar le puteți cumpăra și pentru rezervă. De exemplu, dacă se vor termina mai repede decât v-ați așteptat. Cu toate acestea, atunci când le cumpărați, acordați atenție dimensiunilor lor, care pot fi diferite în fiecare mașină.

  • Rigle sau curbe

    Dacă doriți ca piesele dvs., create să arate bine, trebuie să aveți grijă când desenați croiala. Câțiva centimetri pot fi cruciali, prin urmare nu uitați să includeți o riglă în echipamentul dvs. Cel mai bine este să le aveți cât mai multe. Cel puțin un liniar lung o riglă rotunjită, dreptunghiulară merită să aveți pentru a desena arce și pentru a crea croieli mai complexe.