Fustă circulară: Panou cu croială (Vei coase în 15 minute)

Fustă circulară: Panou cu croială

(Vei coase în 15 minute)

1

 

Cum se coase o fustă circulară de damă? Foarte simplu!

Îți vom arăta un tutorial simplu pentru a coase o fustă de damă atemporală. Fusta circulară își va găsi loc în garderoba fiecărei dame. Croială este pentru orice tip de corp.

Ți-am pregătit pe panoul nostru un imprimeu de design unic, în formă de fustă circulară. Trebuie doar să decupezi modelul, să coși fusta și apoi să o porți cu mândrie :)

Vom avea nevoie de:

2

 

Marcarea pieselor de tipar

1 - fustă

2 - centură/talie

B2- jumătate din circumferința taliei de fustă

K1- lungimea totală a fustei

Y- consum de material pentru lățimea țesăturii 150 cm

3
Tabelul arată măsurătorile după coaserea produsului final, nu după măsurile de personaj toleranță +-1cm

Fiecare parte are deja lăsat o alocație de cusătură de 1cm.

 

Procedura:

1. Determinăm centrul cercului conectând crestăturile. Conform formulei, calculăm raza corespunzătoare circumferinței taliei de care avem nevoie. Calculatorul razei taliei ne va ajuta să o calculăm corect. Vezi blogul nostru: Calculator pentru calcularea orificiului taliei pentru o fustă circulară.. Îl marcăm în jur de la punctul de plecare (unde s-au încrucișat liniile dupa unirea crestăturile).

4

5

6

 

2. Decupăm fusta (1) din panou, surfilăm marginile laterale și marginea inferioară.

7

8

 

3. Decupăm toate cele patru benzi de talie (2), în același timp tăiem și părți egale din vlieselină. Lipim benzile de talie.

9

10

11

 

4. Marcăm centrul fiecărei centuri de talie, îndoim talia centurii în jumătate și facem o crestătură scurtă atât în ​​talie, cât și pe marginea de jos a centurii taliei. Lăsăm centura taliei în pliu și o scurtăm la lungimea de care avem nevoie (¼ din circumferința centurii + 1 cm pentru alocație cusătură). După desfacerea centurii, obținem jumătate din circumferința taliei + tab de 2 cm alocație pentru cusătură. Conform taliei scurtate, putem scurta și celelalte talii. Le așezăm cu crestături una peste alta și le scurtăm la aceeași lungime.

12

13

14

15

16

 

5. Așezăm talia una peste alta, cu părțile din față una peste cealaltă și le prindem cu bolduri într-un colț. Apoi coasem la 1 cm. Am creat astfel două benzi, una superioară și una inferioară.

17

18

 

6. Prindem cu bolduri talia superioară pe fustă. Prindem cu bolduri marginile laterale ale taliei de marginile laterale ale fustei apoi prindem în funcție de crestături, astfel încât acestea să se așeze una peste alta. Coasem cu o cusătură dreaptă la un 1 cm. Mutăm alocația în talie și o călcăm.

19

20

21

22

23

 

7. Îndoim fusta în jumătate, cu fața în interior, măsurăm lungimea crăpăturii fermoarului de la marginea taliei (crăpătura este puțin mai scurtă decât fermoarul). Prindem cu bolduri marginile laterale și coasem la 1 cm. Călcăm și pliaem cusătura și călcăm și alocația crăpăturii.

24

25

26

 

8. Prindem cu bolduri fermoar ascuns în crăpătura fermoarului. Îl coasem în fustă cu ajutorul unui picior special pentru fermoar acoperit.

27

28

29

30

 

9. Desenăm cu creta înălțimea centurii taliei (3 cm), măsurăm de la cusătura care leagă fusta de centura taliei superioare.

31

 

10. Surfilăm marginea inferioară a centurii taliei de jos.

32

33

 

11. Punem centura inferioară pe cea superioară cu părțile din față îndreptate împreună și le prindem cu bolduri. Coasem de-a lungul liniei marcate.

34

35

36

 

12. Îndoim cusătura în centura taliei de jos și coasem îngust în margine. Cosem de-a lungul centurii taliei de jos.

37

 

13. Prindem cu bolduri centura taliei inferioare împreună cu cea superioară și coasem. Cosem de-a lungul părții din față chiar sub centura taliei superioare a fustei.

38

39

40

41

 

14. Îndoim alocația de jos a fustei la 1 cm și o coasem. O coasem de-a lungul întregii circumferințe inferioare la 0,5 cm. Cosem pe partea din față.

42

43

 

Alege-ți propriul design care îți place cel mai mult.

Aruncă o privire și peste ghidul nostru video, care poate te va ajuta cu coaserea

 

Ți-am pregătit un calculator pentru ca să calculezi corect croiala din orificiul taliei.

Calculator pentru calcularea orificiului taliei pentru o fustă circulară

 

 

Calculator

Calculul de mai sus include și alocația adăugată de 1 cm