Cum să luați măsurile de bază corect? Sfaturi și trucuri practice

Cum să luați măsurile de bază corect

 

Cum să luați măsurile de bază corect? Sfaturi și trucuri practice

Doriți ca hainele dvs., cusute să vi se potrivească perfect? Nu subestimați luarea adecvată a măsurii de bază. Dacă aveți de gând să coaseți o bluză, un tricou sau o rochie, vă vom sfătui cum să o faceți.

La ce să vă gândiți înainte de a începe să vă măsurați?


  • Decideți dacă vă măsurați cu sau fără sutien

    Circumferința sânilor dvs., va fi diferită dacă vă măsurați fără sau cu sutien. Dacă știți că o veți purta întotdeauna sub rochia sau bluza pe care urmează să o coaseți, atunci să o purtați și atunci când veți lua măsurătorile. De asemenea, să purtați un tricou, colanți sau ciorapi cu chilot, și lenjeria pe care o purtați în mod normal.

  • Cere ajutorul cuiva

    Probabil că nu veți reuși să vă luați propriile măsuri în fața unei oglinzi. Măsurătoarea va fi mult mai precisă și mai convenabilă pentru dvs., dacăveți avea un ajutor lângă dvs. Poate fi cu adevărat oricine. Nu contează deloc dacă habar nu are despre cusut. Cu toate acestea, este de neînlocuit, la măsurarea spatelui./p>

  • Aveți metrul potrivit la îndemână

    Cel mai bine este să folosiți un metru flexibil (de plastic) și nu unul textil pentru măsurare. Metrul din țesături se poate întinde în timp și măsurile nu vor corespunde realității.

  • Gândiți-vă la o postură adecvată

    Atunci când vă luați măsuriler stați drept, dar nu îndoiți și ține-ți picioarele împreună. Respirați normal și nu încercați să vă trageți abdomenul. Veți vedea, veți regreta apoi mai târziu :). Piesa finală ar fi prea îngustă sau incomodă și toate eforturile dvs., ar fi în zadar.


Cum să iei măsurile de bază corect?


1. Circumferința gâtului și a pieptului

Pentru a măsura circumferința gâtului corect, țineți metrul chiar deasupra claviculei și măsurați din spate în față.

.Măsurați circumferința pieptului prin centrul lor și țineți mâinile pe lângă corp. Nu uita să purtați sutien dacă plănuiți să-l purtați sub piesa finală.

În acest pas, puteți măsura direct și circumferința sub sâni. Și aici, sutienul poate fi util. Cel mai bine este să vă măsurați exact acolo unde este tivul de jos.


2. Circumferința taliei și a șoldurilor

Aveți grijă să nu măsurați circumferința taliei în funcție de locul în care se termină în mod normal pantalonii. Nu toată lumea trebuie să aibă o croială în talie și este posibil să vă măsurați greșit. Talia naturală este punctul cel mai îngust al trunchiului, chiar sub coaste.

Pentru a simplifica măsurarea, legați o sfoară subțire în jurul taliei și măsurați prin ea. Vă va ajuta să luați și alte măsurători. Cu toate acestea, nu o strângeți prea mult, pentru că piesa finală ar putea fi incomodă.

Când vă măsurați șoldurile, țineți metrul în cel mai lat punct al coapselor și nu acolo unde se termină osul lombar.


3. Lungimea din față până la talie

Când luați lungimea din față, măsurați de la centrul umărului (locul în care hainele sunt cusute împreună) până la șnurul legat în talie. Încearcați să copiați curbele corpului dvs.


4. Lățimea umerilor

Măsurați lățimea umerilor de la capătul umărului drept până la capătul celui stâng. Pentru a fi mai ușor, e bine să purtați un tricou cu cadere bună și măsurați de la începutul mânecii stângi până la începutul celei drepte.

De asemenea, nu uitați să vă țineți corpul corect. Încercați să nu vă ghemuiți și să nu împingeți omoplații prea aproape unul de altul.


5. Lățimea și lungimea spatelui

Lățimea spatelui se măsoară cel mai bine în punctul în care vă prindeți sutienul. Dar atenție, trebuie să purtați unul care vi se potrivește bine. Nu poate fi prea sus sau prea jos.

Măsurați din nou lungimea spatelui de la ultima vertebră de pe gât, până la șiretul pe care l-ați lăsat pe talie.


6. Lungimea mânecii și circumferința brațului

Dvs., alegeți lungimea finală a mânecilor. Totuși, începeți să măsurați de la începutul umărului și țineți mâna îndoită la un unghi de 90°. Măsurați din nou circumferința mâinii peste biceps acolo unde este cea mai lată.


Gata, măsurile de bază ar trebui să le aveți. Acum puteți începe să coaseți rochii, bluze sau tricouri. Ați achiziționat deja materialul? Dacă nu, alegeț din oferta noastră de țesături de calitate cu un design unic.

Doresc să îmi aleg o țesătură