Cum să coaseți un rucsac luminos pentru copii cu limbă scoasă

Cum să coaseți un rucsac luminos pentru copii cu limbă scoasă
=

Panouri pentru rucsac

În fiecare excursie de familie, tu ești cea mai agățată de genți?

Micuții tăi te-ar putea ajuta, dar cum să îi motivezi?

Ce ai spune să le coși rucsacuri cu adevărat originale pe care le vor purta cu bucurie (chiar dacă vor fi pline 🙂).

Am pregătit pentru tine panouri unice de rucsacuri pentru copii. Sunt produse chiar de noi, și după cum bine ști deja, nu ne dăm în lături cu originalitatea 😉. Trebuie doar sa comanzi un panou după gustul tău, la care nu uita sa comanzi și un șnur potrivit, elastic, umplutură și capse. Vei avea nevoie doar de 50 minute din timpul tău prețios pentru a coase un rucsac vesel cu o limbă scoasă. Poți alege dintre panouri cu motiv de vulpe, leu, maimuță sau broaște. Culorile folosite pentru imprimarea acestor panouri sunt fluorescente - ceea ce înseamnă că vor străluci sub lumina UV albastră.

Cu siguranță îl veți putea folosii în excursii, la grădiniță, la școală sau ca un săculeț pentru adidași sau geantă de sport.

Încearcă să coși un rucsac cu ajutorul tutorialului nostru foto sau acum și cu un tutorial video.

Vei descoperi că a coase un rucsac original nu este deloc complicat 🙂

Timp de producție: 50 minute
Dificultate: potrivit și pentru începători

Vom avea nevoie de:


Țesătură

Alegerea țesăturii pentru rucsac va fi foarte ușoară în acest caz, deoarece îți oferim un panou pe care este imprimat întregul rucsac. Dimensiunile totale ale panoului sunt aprox.: 155 x 55 cm. Un panou conține toate piesele necesare pentru rucsac, astfel este necesar doar să tăiem și să coasem panoul. Rucsacul nostru va avea dimensiuni de aproximativ 30x41 cm. Poliesterul din care este realizat panoul nostru este un material parțial impermeabil, are o rezistență foarte ridicată la abraziune și întindere.

Atât țesătura, cât și imprimeul au certificare OEKO TEX STANDARD 100 (din 1992, un sistem internațional de testare și certificare pentru textile realizate numai din materiale ecologice).

1. Desfacem panoul comandat și decupăm toate părțile desenate din el.

2. Vom pregăti părțile roz - limba inferioară, superioară și materialul de umplere. Vom umple limba astfel încât să capete forma potrivită. Fără umplutură, limba noastră ar fi căzută și lipsită de formă. Am folosit termolin ca material de umplere. Termolinul este un material moale din fibre sintetice.

Dacă nu îl ai acasă, îl poți înlocui cu vatelina subțire.

3. Așezăm limba superioară și inferioară față în față una peste alta și le așezăm împreună pe materialul de umplere. Vom coase toate cele trei straturi împreună. Le prindem cu bolduri astfel încât să nu se miște în timpul coaserii.

La acest material, îți recomandăm să utilizezi mai degrabă clipsuri de croitor în loc de bolduri. Cu siguranță vei lucra mai bine cu ele. Este un material mai rezistent mai dens, prin care boldurile nu trec așa ușor atunci când sunt stratificate.

4. Coasem părțile prinse cu bolduri sau clipsuri la un 1 cm de jur împrejur.

La alte panouri cu model de animale, vei găsi și piese - urechi. (Broasca noastră, pe care acum o coasem, nu le are. Am proceda cu urechile la fel cum procedăm cu limba, am umple cu termolin sau vatelină subțire. Vor căpăta o formă mai frumoasă. Apoi doar le punem la loc, le coasem. , apoi le întoarcem și îndoim. Puteți găsi mai multe și în tutorialul nostru video).

5. Tăiem fila de cusătură care ne-a rămas după coasere. Tăiem la 2-3 mm de jur împrejur. La o filă de cusătură mai mică, obținem o formă mai frumoasă a limbii după ce o întoarcem.

6. Întoarcem limba pe partea din față. În interiorul limbii avem materialul de umplere.

7. Coasem limba de jur împrejur, cât mai aproape de margine. În mijlocul limbii, coasem o dungă lungă de aproximativ 10 cm. Aceasta este o cusătură decorativă pentru a sublinia forma limbii și în același timp, pentru a prinde materialul de umplutură.

8. Introducem banda elastică pregătită în deschiderea limbii. O coasem în marginea deschiderii limbii și astfel o conectăm la întreaga limbă.

9. Vom pregăti partea din față a rucsacului și partea pentru pre-cusătura gurii (deschiderea limbii).

10. Așezăm partea din față a rucsacului și partea pentru pre-cusătura gurii față în față. Vom prinde aceste două părți cu bolduri.

11. Pe partea din dos a părții din față, vom coase forma gurii, care este indicată pe piesă. Coasem exact în această formă.

12. Tăiem deschiderea pentru gură. Vom tăia cât mai aproape de cusătură, astfel încât deschiderea să ni se întoarcă frumos. Vom face tăieturi în colțuri. ATENȚIE să nu tăiați în cusătură!

13. Întoarcem partea pentru pre-cusătura gurii (orificiul) spre partea din față.Întoarcem prin gură (prin orificiu).

14. Modelăm frumos gura (deschiderea) și coasem marginile laterale ale părții, cu marginile părții din față. Astfel vom prinde aceste două părți.

15. Punem limba în gură. Ca să ne rămână acolo unde trebuie 🙂, vom coase banda elastică cu marginea superioară a piesei. Determinăm lungimea limbii în funcție de cât de mult dorim să iasă în afară.

16. Banda elastică proeminentă din partea superioară o vom tăia.

17. Vom pregăti partea interioară de căptușeală, care este toată albă. Acesta va „ascunde” mecanismul interior al limbii scoase și în același timp, va fi cusut un buzunar interior practic pe el. Vom pregăti și un buzunar interior care este de culoarea părților superioare.

18. Mai întâi, curățăm marginea superioară a buzunarului. Îndoim marginea buzunarului de două ori pe 1 cm, cu direcția spre partea interioară.

19. Prindem cu bolduri marginea buzunarului astfel îndoit astfel și coasem.

20. Așezăm piesa buzunarului modificat pe partea interioară a căptușelii (partea din inferioară a buzunarelor pe partea din față a părții căptușelii). Vom prinde cu bolduri ambele straturi în margini pentru ca acestea să nu se miște în timpul coaserii. Totodată, coasem buzunarul în formele în care dorim să avem deschiderile pe buzunar (adică buzunare mai mici).

Îl putem lăsa ca un buzunar mare, în dimensiunea pe care o are acum, sau prin cusătură îl putem împărții în mai multe buzunare mici. (De exemplu, buzunar pentru telefonul mobil, buzunar pentru stilou....).

21. Conectăm partea superioară și partea din față a căptușelii. Le așezăm spate la spate. Le vom prinde cu bolduri și le vom coase cât mai aproape de margine.

22. Urmează să coasem piesele pentru capse. Sunt în formă de triunghiuri și avem exact patru bucăți.

23. Așezăm două părți, față în față, astfel încât să obținem din patru piese două. Le prindem cu bolduri, astfel încât să nu se miște în timpul coaserii.

24. Le coasem la 1 cm. După cusătură, tăiem fila cusăturii la 2-3 mm. Tăiem colțul de sus cât mai aproape de margine. Cu cât fila este mai mică, cu atât forma pieselor va fi mai frumoasă când sunt întoarse.

25. Întoarcem părțile cusute, aliniem colțurile și le îndoim pe fața cât mai aproape de margine.

26. Așezăm aceste părți triunghiulare pe fața părții frontale. Le așezăm în partea de jos, cât mai aproape de marginea de jos, și le coasem drept cu o cusătură dreaptă.

27. Vom pregăti partea din față și din spate a rucsacului. Le așezăm față în față și le prindem cu bolduri. Le vom coase cu o cusătură dreaptă și apoi le vom curăța (ca să nu se destrame) cu o cusătură de eliminare a aței sau în zigzag. Rucsacul nostru este aproape gata.

28. Ultimul pas vor fi piesele - dreptunghiulare. Sunt piese dreptunghiulare care vor fi pliate și în ele vor fi introduse șnururile. În primul rând, vom îndoi părțile laterale la 1 cm. Le prindem cu bolduri și le coasem cu o cusătură dreaptă.

29. Punem piesele-dreptunghiulare în pliu. Le fixăm împreună și le coasem de-a lungul marginii. Aceasta este o cusătură auxiliară, datorită căreia piesele - dreptunghiulare din marginea inferioară rămân conectate.

30. Așezăm piesele - dreptunghiulare cu fața în jos pe marginea superioară a rucsacului. Începutul și sfârșitul pieselor vor fi în cusăturile laterale ale rucsacului. Deci orificiul pieselor - dreptunghiulare se vor întâlni în zona laterală. Cu ajutorul boldurilor, vom prinde aceste piese la marginea superioară a rucsacului pe tot perimetrul.

31. Vom coase perimetrul superior al rucsacului cu piese - dreptunghiulare. Mai întâi, le coasem cu o cusătură dreaptă, apoi le curățăm cu o cusătură de eliminare a aței sau în zig-zag.

32. Rucsacul nostru este încă întors pe dos. Prindem colțurile din partea de jos a rucsacului de fila cusăturii. Acest lucru se face pentru a avea „colțuri mai frumoase” atunci când întoarcem rucsacul în partea din față.

33. Întoarcem rucsacul pe față. Vom grefa (coase) partea superioară a rucsacului. Vom grefa acolo unde sunt părțile dreptunghiulare legate de marginea superioară a rucsacului. Grefăm pe partea din față a rucsacului la aproximativ 5 mm de la margine.

34. Vom marca mijlocul pieselor triunghiulare, unde vom introduce capsele. Alegem dimensiunea capselor în funcție de grosimea șnurului pe care l-am ales.

35. Vom pregăti două șnururi cu lungimea de 1,5 m.

36. Punem șnurul în „acul de siguranță” (știft de închidere) și o tragem în interiorul părții dreptunghiulare. Introducem șnurul prin orificiul părții dreptunghiulare de pe marginea laterală a rucsacului. Șnurul va trece peste tot perimetrul și îl scoatem în aceeași margine laterală a rucsacului, dar din cealaltă parte dreptunghiulară. În acest fel, vom trece și al doilea șnur într-o imagine de oglindă. Datorită acestei înfiletări a șnururilor, vom putea strânge frumos partea superioară a rucsacului.

37. Aliniați șnururile astfel încât să aibă aceeași lungime. Introduceți capetele în capse și facem un nod strâns pe șnur.

Un rucsac pe care nu îl vei găsi nicăieri altundeva este gata. Cu siguranță va fi purtat cu mândrie și bucurie 🙂

Cum să coaseți un săculeț distractiv pentru copii

Încercați să coaseți un săculeț (rucsac/geantă pentru copii) cu tutorialul nostru video. Poți alege dintre panourile cu motivul animalelor vesele cu limba scoasă. Vei descoperi că coaserea unui săculeț original, nu este deloc complicat.