Cum să coaseți pantaloni softshell pentru copii dintr-un panou cu croială imprimată

Cum să coaseți pantaloni softshell pentru copii dintr-un panou cu croială imprimată

0

 

Ai terminat deja geaca softshell și aștepți cu nerăbdare pantalonii tăi softshell? Deja sunt aici! Dacă ai reușit cu geacă, pantalonii vor fi pentru tine floare la ureche :) Așa că haidem să trecem la treabă...

Dificultate: potrivit pentru cei ușor avansați

Vom avea nevoie de:

  • mașină de cusut (vom coase cu cusătură dreaptă și cusătură overlock sau zigzag) 1

 

Proces tehnologic - pantaloni softshell pentru copii

1. Decupăm piesele din panou

2

 

2. Așezăm și fixăm buzunarele laterale pe marginile laterale ale pantalonilor, cu față în față (marginile buzunarelor sunt la același nivel cu marginile pantalonilor în talie și pe laterale la părțile din față ale pantalonilor. Pe piesele din spate ale pantalonilor, buzunarul va copia doar marginea laterală, nu este la același nivel cu talia)

3

4

 

3. Coasem buzunarele laterale pe marginile laterale ale pantalonilor la 0,5 cm pe toată lungimea buzunarului (pe toate cele patru părți ale pantalonilor în același mod). Fâșia rezultată vom tăia în partea superioară în formă de triunghi, pentru a nu coase mai târziu mult material inutil.

5

6

 

4. Îndreptăm partea pantalonilor, fâșia de buzunar va fi pliată și coasem buzunarul îngust în margine pe toată lungimea în toate părțile.

7

 

5. Îndoim peticele în jumătate, cu marginile laterale împreună, cu partea din față deasupra. Vom face o tăietură în partea superioară a petecului (partea superioară a peticului este cea în care există un singur semn)

 

8

9

 

6. Așezăm peticele cu partea din spate la partea din față a pantalonilor conform marcajelor iar tăietura pe care am făcut-o la petece vom face și pe peticul din lateralul pantalonilor.

10

 

7. Așezăm peticele față în față la partea din față a pantalonilor, cu tăieturile marcate una peste alta. Marginea inferioară a petecului este orientată în sus spre marginea taliei, partea din spate este deasupra.

11

 

8. Coasem peticul pe pantaloni la 1 cm de marginea peticului, pe lățimea peticului. Lucrați în același mod la cealaltă piesă din față.

12

 

9. La ambele capete, vom tăia din fâșie un triunghi, astfel ca materialul să fie mai subțire.

13

 

10. Întoarcem petecul pe partea din față și coasem o cusătură foarte aproape de margine.

14

 

11. Vom călca fâșia inferioară a petecului în funcție de tăieturi.

15

 

12. Vom îndrepta partea pantalonilor și petecul, îl prindem cu bolduri și coasem îngust în margine pe partea pantalonilor.

16

17

 

13. Tăiem din nou fâșia inferioară a petecului într-un triunghi pe ambele părți.

 

14. Călcăm fâșiile superioare ale buzunarelor din spate, curățăm de ață marginea superioară a buzunarelor conform semnelor și coasem la 2,5 cm de margine.

18

19

 

15. Vom călca fâșiile buzunarelor din spate, le așezăm pe spatele pantalonilor (ne asigurăm că sunt așezate egal pe ambele părți ale pantalonilor). Coasem buzunarele de pantaloni într-o cusătură dublă, mai întâi aproape la margine, apoi la 0,5 cm.

20

21

 

16. Punem părțile din față și din spate ale pantalonilor una peste alta, cu părțile din față una peste alta și le prindem cu bolduri.

22

 

17. Coasem de-a lungul părții din față a pantalonilor în marginile laterale la o lățime de 1 cm de la marginea pantalonilor. La buzunar, ținem cont de tăieturile care determină deschiderea buzunarului. Croielile genunchilor și croielile fâșiilor inferioare sunt puse una peste alta. Coasem marginile părților de la picioare ale pantalonilor la 1 cm. Așa am obținut două piese de pantaloni.

23

24

 

18. Coasem marginile laterale și zona părților de la picioare cu o cusătură overlock sau în zig-zag.

25

 

19. Coasem marginea inferioară cu o cusătură overlock sau zig-zag, în timp ce fâșiile cusăturilor laterale și cusăturile dintre picioare îndoim în părțile din spate ale pantalonilor.

26

 

20. Prindem cu bolduri marginile părții de șezut împreună cu partea dintre picioare. Fâșiile din zona picioarelor vom îndoi înspre spatele piesei.

27

28

 

21. Coasem cusăturile din zona dintre picioare și fâșiile de la spate la o lățime de 1 cm. Tăiem fâșiile din talie în formă de triunghi. Surfilăm marginile.

29

30

 

22. Îndoim buzunarele laterale pe piesa din față și coasem pe acesta la 0,5 cm de la margine. 

 

31

 

23. Tăiem manșeta/patentul conform piesei care este parte din panou (Atenție! Tăiem pe lungime în pliu, asta înseamnă că avem nevoie de lungime dublă a manșetei, lățimea rămâne aceeași, fâșiile sunt adăugate la croială)

32

 

24. Tăiem elasticul cu câțiva cm mai scurt decât circumferința taliei rezultată.

33

 

25. Vom cose marginile manșetei și vom face tăieturi scurte în marginile superioare și inferioare (marcăm sferturile din perimetrul manșetei)

34

35

 

26. Coasem capetele benzii elastice și le introducem în manșetă (învelim banda elastică în manșetă). Apoi prindem cu bolduri manșeta în talia pantalonilor (cu tăieturile manșetei pe cusăturile pantalonilor) și coasem talia la 1 cm lățime pe tot perimetrul. Surfilăm cusătura.

36

37

38

39

 

27. Vom călca fâșia inferioară a pantalonilor conform marcajelor, o curățăm de ață și coasem pantalonii în partea de jos a marginii inferioare în timp ce fâșiile cusăturilor laterale și ale zonei dintre picioare mutăm către părțile din spate ale pantalonilor.

40

41

42

43

Ai reușit! :) Pantalonii softshell de design sunt gata și poți ieși afară.

 

 

Vei găsi și un tutorial video detaliat care te va ajuta cu siguranță la coasere.

 

CUM SĂ COS PANTALONI SOFTSHELL PENTRU COPII ⎜ @TakoyRO

CUM SĂ COS PANTALONI SOFTSHELL PENTRU COPII ⎜ @TakoyRO
Vino să coși alături de noi cei mai comozi pantaloni softshell pentru copii cu croială imprimată pe material.