Cum să vă măsurați corect

Cum să vă măsurați corect

ako_sa_spravne_odmerat.jpg

Unul dintre primii pași în coaserea hainelor este alegerea corectă a mărimii tiparului vestimentar. Dacă măsurile corpului dvs., nu corespund exact cu o anumită mărime a tiparului, este necesar să determinați dimensiunea corectă la începutul proiectului, astfel încât să nu fie nevoie de ajustări suplimentare ale tiparului.

Mărimile care provin din confecție sunt doar o informație generală despre măsurile corpului. În realitate, fiecare corp este diferit. De exemplu, chiar dacă purtați mărimea M, mărimea generală M nu vi se va potrivi niciodată perfect sau pentru toate tipurile de tipare.

Fiecare producător are propriile tabele de mărimi, care pot varia în dimensiuni individuale, astfel este foarte important să vă măsurați corect. Vă recomandăm să cereți ajutorul cuiva atunci când vă luați măsurile. Precizia este desigur, esențială în procesul de măsurare a corpului. Aici trebuie să fim sinceri și să acceptăm realitatea propriului nostru corp. Trișatul pur și simplu nu merită, deoarece rezultatul va fi un articol vestimentar care nu se va potrivi bine.

Pentru a afla propria mărime gata de purtat pentru tipare Takoy, faceți clic pe blogul nostru:


Cum să determinați corect mărimea confecțiilor

 

Cel mai bine este să vă măsurați în lenjerie de corp sau îmbrăcăminte subțire, mulată pe corp și să folosiți un metru pentru croitor. Stați natural, în poziție verticală, nu vă aplecați înainte, măsurile ar putea fi inexacte.

 

Circumferința gât

Circumferința gâtului se măsoară exact deasupra celui de-al 7-lea vertebru cervical și a gropiței gâtului.

circumferinta_gâtului.jpg

 

Circumferință piept

Circumferința bustului trebuie măsurată la femei care poartă sutien. Măsurăm peste cea mai mare proeminență a bustului. Metrul de croitor trebuie să fie la nivelul corect, având grijă să nu-l strângem, ci să măsurăm liber circumferința reală a pieptului.

circumferinta_pieptului.jpg

 

Circumferință talie

Circumferința taliei se măsoară în cea mai îngustă parte a trunchiului, adică aproximativ 2 cm deasupra buricului, din nou la nivel. La măsurare, nu strângeți și nu umflați abdomenul. Puteți să vă ajutați prin legarea unei ațe la talie și măsurarea pe linie a acesteia.

circumferinta_taliei.jpg

 

Circumferința șoldului

Stați drept, ține-ți picioarele apropiate. La fel ca și în cazul circumferinței bustului, circumferința șoldurilor se măsoară peste cea mai mare proeminență a șoldurilor și a feselor.

hip_circumference.jpg

 

Lățimea umerilor

Lățimea umerilor se măsoară de la o articulație a umărului la cealaltă, în locul unde unghiul acestuia se schimbă. Pentru a facilita măsurarea, puteți îmbrăca un tricou care vi se potrivește bine și să măsurați lățimea umerilor de la cusătura care unește partea principală a tricoului cu mâneca de pe umărul stâng până la aceeași cusătură de pe umărul drept.

lățime_umărului.jpg

 

Lățimea spatelui

Lățimea spatelui este distanța dintre punctele axilare din spate.

sirka_chrbat.jpg

 

Lungimea spatelui

Lungimea de la cea de-a 7-a vertebră cervicală până la linia taliei. Se ia în considerare și proeminența omoplaților, măsurăm prin centrul spatelui, pe linia omoplaților, plasând un deget sub centimetrul de măsurare.

lungime_spate.jpg

 

Lungime mânecă

Lungimea mânecii se măsoară de la articulația umărului până la orice lungime finală dorită. 

lungime_maneca.jpg

 

Lungimea laterală a piciorului

Măsurăm de la linia taliei naturale până la gleznă.

side_length.jpg

 

Lungimea pasului (lungimea interioară a piciorului)

Această măsurătoare este utilă pentru croirea pantalonilor. Se măsoară de la zona inghinală până la gleznă.

krokova_dlzka.jpg